KERAMIEK-
TENTOONSTELLING

TOO HOT TO HANDLE !

18 maart – 29 april 2018

Expositie over de actuele stand van zaken in de keramiek. Angelique Heffelaar, Dien Jorien Geertsma, Sies van Hoorn – Vrasdonk, Frank Porcelijn als KCB-leden en Wil van Blokland, Cecil Kemperink en Nesring During van buiten het KunstenaarsCentrum Bergen tonen hun meest recente werk.

De discipline keramiek heeft zich de laatste decennia losgemaakt van conventies en ontwikkeld tot een autonome kunstvorm. Keramiek is HOT en krijgt momenteel veel aandacht in de musea. Het KCB vroeg leden en gast-kunstenaars om werk te selecteren dat een nieuwe stap binnen hun oeuvre markeert. KCB vraagt met Too Hot to Handle! aandacht voor de grote diversiteit binnen de keramiek en de manier waarop kunstenaars voortdurend de grenzen van materiaal, techniek en thematiek aftasten.

Resultaat is een expositie vol ongewoon en verrassend werk: keramische objecten die raakvlakken hebben met schilderkunst of gemaakt zijn in combinatie met andere media zoals audio, foto en video. Te zien is onder meer een bijzondere videoperformance met beweeglijke kleisculpturen, waarbij het specifieke geluid van gebakken klei een hoofdrol speelt.