In 2013 had het KunstenaarsCentrumBergen de beschikking over de complete accommodatie van het nieuwe Kranenburgh, Culturele Buitenplaats in Bergen, voor een tentoonstelling waarin alle 180 leden hun werk konden tonen. Het geheel min of meer bedoeld als experiment, want er was voor een ieder maar een beperkte ruimte.

Toen was het “the state of the art”. Nu, drie jaar later, is aan tweemaal drie leden-kunstenaars gevraagd om zich in twee opeenvolgende exposities, drie weken lang te presenteren in de bredere context van hun ontwikkeling. Opnieuw een experiment. Maar nu: hoe zullen zij bij elkaar passen en zich tot elkaar verhouden in hun kunstzinnige taal?

Tertsen zijn de meest voorkomende intervallen in de muziek. Samen vormen zij de ruggengraat van de functionele harmonie. Dat proberen we ook hier, harmonieën van tegenstellingen. De schilderingen van het landschap zijn in beide exposities een vaste component. Daaromheen zwermen postmodernistische, grafische en ruimtelijke installaties. Alles te zien in de expositieruimte van het  KCB op de eerste verdieping van Kranenburgh.

24 april t/m 15 mei 2016

Deelnemers aan TertZ 1:
Dirck Nab, schilder, tekenaar
Helma Kuijper, beeldhouwer, installaties
Hans Cornel, beeldhouwer