Tentoonstelling Driftig Landschap

Zowel in figuratieve als abstracte kunst is het landschap een geliefd thema. Idyllische vergezichten met een stukje hemel, wat bomen en her en der wat koeien hebben vaak de voorkeur van de toeschouwer. Maar landschap is zoveel meer. Het is niet altijd mooi – het is veranderlijk en voortdurend in beweging. Landschap verbindt. Het verbindt dorpen met steden en rijgt landsgrenzen en continenten aan elkaar. Het verbindt het heden met het verleden, oude visies met nieuwe visies en de mens met de natuur.
De seizoenen, het weer en de tand des tijds zorgen voor aanhoudende veranderingen. In Nederland is het landschap al eeuwenlang onderworpen aan de organisatiedrift van de mens terwijl elders op de aarde het landschap geregeld transformeert door de krachten van de natuur; vulkaanuitbarstingen, aardbevingen en overstromingen om wat te noemen.

Landschap is ook een beleving en wekt vaak sterke emoties op. Voor DRIFTIG LANDSCHAP kijken we voorbij het idyllische plaatje naar landschap dat vragen oproept, beroert, kentert en beweegt.

Onderstaand een overzicht van de deelnemnde kunstenaars en hun werk. Klik op een afbeelding voor een vergroting