Marli Turion

Marli Turion studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Maastricht en aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Arnhem. Zij ontving voor haar werk verscheidene prijzen, zoals de Nederlandse Grafiekprijs, stipendia, reis- en werkbeurzen o.a naar Polen, Hongarije en Spanje.

Marli Turion stelt de mens centraal, het zelfbeeld en het beeld van de ander. Haar thematiek draait om de manier waarop men zichzelf ziet en beoordeelt en hoe mensen elkaar beoordelen en die beoordeling trachten te sturen. Centraal in haar werk staat de vrouw, in verschillende culturen en tijden die zichzelf beschermt en tegelijk door haar uiterlijk haar invloed tracht te vergroten. In lagen en rasters wordt zij ongrijpbaar maar tegelijkertijd fragiel en kwetsbaar. Ze doet dat op alle mogelijke manieren. Met behulp van foto’s, computertechnieken, tekeningen en de geëigende schildersmaterialen.

Een belangrijk thema is op dit moment de dans, waarbij ze vaak de vrouwen isoleert van haar mannelijke partner. Het beeld dat ontstaat toont soms kwetsbare vrouwen, maar even zo vaak zijn zij krachtig, zelfbewust en mysterieus. Een element dat haar fascineert is dat soms een pathetisch beeld ontstaat, terwijl op een ander moment een poëtische en droomachtige situatie ontstaat. In de dansserie wordt de vrouw gezien maar wil ze zich ook verbergen. Dat komt tot uitdrukking in haar lichaamshouding, maar ook in de stand van het hoofd of het zich gedeeltelijk verbergen achter het lange haar, het anonimiseren van het hoofd en het tonen van de rug aan de beschouwer. De grens tussen staan en vallen is vaak uiterst fragiel.

Marli Turion
Haarlemmerplein 1C
1013 HP Amsterdam
06 25127479

www.marliturion.nl
www.instagram.com/marliturion