Marina Rupert

Mijn naam is Marina Rupert en ik ben beeldend kunstenaar. Ik maak grafiek, tekeningen en schilderijen. Mijn prenten zijn een zoektocht om associaties die beelden oproepen over elkaar heen te drukken en dan een uiteindelijk een werk te maken dat die gelaagdheid verbeeldt.

Het eerste beeld kan bijvoorbeeld water zijn en dan bomen. Het water is bewegelijk en de boom staat vast met wortels. Maar dan blijkt mijn boom te zweven in de ene prent en juist in de andere prent het karakter van water aan te nemen of weer ergens anders de vorm van een zuil. Natuurlijk vraagt dat dan weer om een ander beeld. Dit kan van alles zijn: een boot, een boeddha enz.

Ik vraagt dat dan weer om een ander beeld. Dit kan van alles zijn: een boot, een boeddha enz.

Ik experimenteer ook veel met verschillende druktechnieken over elkaar heen. Het is spannend om te zien hoe scherpe lijnen van een droge naald de strijd aangaan met de vlakke druk van een houtsnede. Kortom, grafiek maken is voor mij de spanning van het maken van een drukvorm, de verrassing die dat oplevert en de mogelijkheid om dezelfde drukvorm op verschillende manieren te gebruiken.