Maartje Bos

Net zo aards als verheven

Ik maak hedendaagse en minimalistische beelden waarmee ik rust, kracht en blijdschap schep. Balans voor de wereld en voor mijzelf. Ogenschijnlijke eenvoud, die zijn magie niet verliest.
Ik zoek naar vormen die voor mijn gevoel kloppen. Vormen die net zo aards als verheven zijn.
Ik geef mijn beelden namen, een titel werkt voor mij beperkend. Een naam komt uit je onderbewustzijn en is bijna altijd passend. Die voel je, maar kun je niet klinisch ontleden. Met alles in mijn leven merk ik dat mijn onderbewustzijn en de symboliek die daarmee samenhangt een grote rol speelt.

Wat heeft mij hier gebracht

Mijn grote liefde en oplettende oog voor schoonheid. En tegelijkertijd mijn grondige hekel aan rommel.

De kracht die mij drijft om mezelf positief te ontwikkelen door mijzelf en de wereld altijd nieuwsgierig te blijven bevragen en daar iets mee te doen.

Na een creatieve en ondernemende jeugd, een beroepskeuze te hebben gemaakt die mij niets bracht, heb ik door de jaren heen geƫxperimenteerd op verschillende kunstgebieden en heb ik in het creƫren van beelden mijn ware essentie gevonden.

Mijn weg: een warm en alternatief thuis, opgroeien op het Oude Hof in Bergen, een wilde jeugd, een keurige baan, twee prachtige kinderen, een scheiding, een grote liefde en zijn dood. Dat alles heeft me geholpen om te komen waar ik nu begin: met een nieuwe grote liefde aan mijn zij, eindelijk mijzelf en mijn kunst bestaansrecht geven.