Leentje Linders

De kunstenares Leentje Linders rondde in 1972 haar opleiding aan de Vrije Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag af.Ze bekwaamde zich in schilderen,beeldhouwen,modeltekenen en etsen. Linders heeft zich sinds de jaren ’80 toegelegd op het specialiseren en perfectioneren van de vijftiende-eeuwse etstechniek.Hiermee wil ze een lijn trekken tussen heden en verleden.

Grote bekendheid kreeg ze door haar dynamische etsen over sport, maar vooral door haar virtuoze etsen waarin ze allerlei aspecten uit de luchtvaart en scheepvaart verwerkt.Met haar gevoel voor perfectie en schoonheid en haar creativiteit is ze uitgegroeid tot een kunstenares die bekendheid geniet in Nederland en ver daarbuiten.

Haar gehele werk is geliefd bij een groot publiek en geniet waardering bij kunstkenners. Maar ook bedrijven hebben vastgesteld dat het bezitten en tonen van kunst van Leentje Linders van grote waarde kan zijn voor de uitstraling van een onderneming. Haar werk heeft een weg gevonden naar belangrijke kantoren, maar ook naar diverse paleizen.

Haar werk is aanwezig in de collecties van meerdere grote musea, in de Caldic Collectie en van meerdere kunstuitlenen. Ze is werkend lid van de Haagse Kunstkring, de Bergense Kunstkring, Kunstenaarsvereniging Hoorn en Omstreken en van de Nederlandse Vereniging van Zeeschilders.

Afgelopen jaar heeft ze een persoonlijke kunstopdracht van H.M. Koningin Beatrix uitgevoerd en eind 2008 won ze de BAS Grafiekprijs met de ets “Apollo thirteen”. Een Nederlandse prijs in het leven geroepen om de ambachtelijke grafiek te stimuleren. De jury vond het werk een hoogwaardige ets waarin de expressie de techniek overstijgt.