Karin van Ommeren

Karin van Ommeren is een Nederlandse beeldhouwster. Zij kreeg haar opleiding in Brussel aan het Hoger Sint Lukas Instituut. Tegenwoordig woont en werkt ze zowel in Nederland als in Italië.
 In 1993 ontving zij haar eerste onderscheiding voor een beeld voor het Taipei Fine Arts Museum in Taiwan. Sinsdien werkte zij op verschillende plaatsen op de wereld en haar werk is o.a. te zien in Azië, Latijns Amerika, Canada en Australië. In 2013 ontving zij de Liu Kaiqu Excellent Award in China.

Haar sculpturen refereren aan geometrische vormen, maar krijgen door hun bewerking een poëtische uitstraling. een mengeling van elegantie en ruwe schoonheid die is vormgegeven in een materiaal dat vertelt over de eeuwigheid, de oorsprong en over onszelf.

“Het creëren van een beeld is een zoeken naar een vorm, die ik vermoed, maar nog niet kan zien. Een reis naar het wezenlijke. Altijd is het de steen die me leidt.
Langzaam laat het beeld zich zien en neemt een plaats in in de ruimte. Dan ontstaat er de ruimte rondom en binnenin haar en is ze zo aanwezig alsof ze er altijd was in die eindeloze beweging van ontstaan en vergaan.”