Karin van Bodegom

Het werk van Karin van Bodegom bestaat o.a. uit schilderijen, collages, installaties en film. Wat Karin bezighoudt is het zoeken naar harmonie in beweging en rust, materie en abstractie, bezinning en monochromiteit.
In de abstracte schilderijen van Karin gaat het vooral om compositie, ritme, herhaling, structuur en textuur, meer dan om een realistische weergave. Deze beeldaspecten zijn ook terug te vinden in haar andere werk, m.n. in haar collages.
De collages zijn stuk voor stuk zorgvuldig met de hand uitgeknipt en samengevoegd tot een nieuwe compositie en beeld. Het centrale thema is Urbanisatie, met subthema’s als Urban Landscapes, City Shapes en Urban Illusions.

Karin van Bodegom volgde haar Teken- en Schilderopleiding in Utrecht en Amsterdam en studeerde daarnaast Nederlands en Kunstgeschiedenis. Sinds 2008 is Karin actief als zelfstandig kunstcurator en is zij presentator van het kunst- en cultuur radioprogramma Kunst Compleet bij RTV80.
Daarnaast is Karin lid van kunstenaarsvereniging De Boterhal Hoorn, waar zij deel uitmaakt van de tentoonstellingscommissie.