Fennanda Eleveld (1960)

In mijn atelier op de Zanderij in Bakkum (aan de kust bij Castricum) op de zolder van een oude bollenschuur aan de rand van de duinen leef ik dicht bij de zee, de wolken en de ruimte. Deze plek inspireert mij om naar buiten te kijken en naar binnen te keren. Buiten is de ruimte en het landschap dat mij binnen herinnert aan wie wij zijn.  Ik schilder, teken, knip en plak tot er een beeld ontstaat dat terugkijkt. Mijn schilderijen, collages en inktschilderingen zijn als meditaties.

Het landschap is voor mij een Ou-Topos, een plek die ons vertelt wie wij zijn. In mijn waterschilderijen beschouw ik het mysterie van water. In mijn boomcollages dwaal ik door het bos en ‘praat’ met de eigen stem van  bomen. In de hemel en aarde schilderijen zie ik de denkbeeldige horizon die de  hemel aan de aarde verbindt.
In 2020 -2021 maakte ik als verteller van menselijke verhalen kleine boomsilhouetten met mensfiguren, wandobjecten gemaakt van uitgeknipt beschilderd papier (getiteld Tree of kindness).

In oktober 2022 komt een  ‘tweelingboek’ uit: De Andere Kant,
dat ik samen met mijn  tweelingzus (dichter) heb gemaakt. Op dit moment ben ik bezig werk te maken dat zal resulteren in een presentatie en een nieuwe uitgave over mythische oerbeelden (Archetypen) die ik koppel aan zelf geschreven verhalen.

Website: www.fennandaeleveld.nl

(…) It tastes like stone, leaves, fire.
It falls cold into my body, waking the bones.
I hear them deep inside me, whispering:
Oh what is that beautiful thing that just happened?

Mary Oliver  ( At Blackwater Pond )