Eveline Braak

Eveline Braak (Alkmaar, 1976) studeerde Autonoom schilderen aan de HKU en woont en werkt in Utrecht. In 2011 was zij genomineerd voor de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst. Ook was haar werk te zien in het Kunstmuseum Den Haag. Zij heeft in binnen- en buitenland geëxposeerd.

Speelse en eenvoudige vormen staan centraal in haar schilderijen. In de abstracte composities gaan vormen en kleuren een relatie met elkaar aan. Met krachtige kleuren en zelfbewuste kwaststreken schildert zij ze op het grote doek. Toch is haar werk gelaagd en zorgvuldig opgebouwd, met hier een daar een ruw randje. In de kleine doeken gebruikt zij naast verf ook collage, wat een gelaagd en speels effect geeft.

In maart 2020 is zij gestart met de serie ‘ Corona paintings’. “Ik voelde me overweldigd door de onontkoombare golf van informatie en gebeurtenissen die over ons heen kwam. Het maken van portretten op papier, geïnspireerd door foto’s uit de media, zorgde ervoor dat ik mijn frustratie kon omzetten naar inspiratie. Hiermee is de figuratie na lange tijd weer teruggekeerd in mijn werk”.

Sinds 2019 werkt zij ook met grafische technieken. Deze vertaalslag geeft weer nieuwe inspiratie en mogelijkheden, in haar zoektocht naar balans en spanning.