Elly Stolwijk

In 1986 verblijft Elly Stolwijk als vogelwacht twee maanden op een klein onbewoond eiland in de Waddenzee. Daar moet het innerlijk besluit zijn genomen om het leven te wijden aan de kunst. Dat gaat met vallen en opstaan.
Van 1988 tot 1993 studeert zij aan de Gerrit Rietveld Academie de autonome kunsten, de focus ligt op tekenen. Tijdens de opleiding wordt het doel steeds duidelijker: een verbinding zoeken tussen de woorden en de beelden. Zij schrijft al jarenlang poëzie en vermoedt dat de bron daarvan dezelfde is als die van de tekeningen. Het blijkt en blijft een zoektocht, een onderzoek, zonder einde. Zij tekent, schildert, vouwt, knipt, rangschikt, plakt, installeert, filmt, schrijft.

Gedichten van Stolwijk zijn opgenomen in o.a. De Gids, Het Liegend Konijn en Meander, ook in bloemlezingen (o.a. in de bundels van De Nieuwe Wilden, en in de gelegenheidsbundel van de Nacht van de Poëzie 1989). Zij leest voor, alleen, of in samenwerking met musici. In februari 2013 wint zij de tweede prijs bij de Turing Gedichtenwedstrijd.
Met haar beeldend werk neemt zij deel aan tentoonstellingen (o.a. Alkmaar, Bergen, Amsterdam, Leidschendam, Dortmund, Shetland UK).

Voor informatie over zowel woord als beeld:
www.ellystolwijk.nl
www.facebook.com/elly.stolwijk