Carla Ellens

conceptuele en experimentele fotografie.
“Zelf noem ik me meer beeldmaker dan fotografe”

De onderwerpen die Carla onderzoekt en vertaald in fotografisch beeld zijn veelal alledaagse momenten of situaties. De ene keer beladen thema’s dan weer iets luchtiger. De combinatie van zowel analoge als digitale technieken geeft haar de mogelijkheid juist datgene te vertalen wat soms voelbaar is maar niet altijd zichtbaar. Haar werk laat zich het best omschrijven als Fine Art Fotografie.

Ook is Carla oprichtster van beeldbliC. Een concept in combinatie van een galerie, een “fotografische boetiek” voor alternatieve fotografie en het aanbieden van niet alledaagse workshops op dit gebied, zowel in beeldbliC als elders op locatie met bijvoorbeeld Polaroid, de antieke platen camera’s of Cyanotypie. Onlangs in januari heeft beeldbliC het RTL4 programma “ Van passie naar droombaan” het item Fotografie mogen afsluiten met de artistieke rondleiding.

Tevens is haar werk bekroond met nationale en internationale prijzen. Een hoogtepunt was de selectie van de Polaroid serie “Pieces of Wood”, door de curator Mr. Niccolò Hébel voor de PX3 FRANCE(Prix de la Photography France) tentoonstelling in Parijs, een zeer prestigieuze wereldwijd bekend fotofestival met meerdere 10.000 duizenden inzendingen. Buiten deze selectie heeft deze serie de 3e publieksprijs mogen ontvangen in dit grote deelnemersveld.