Bill Kunst

Bill Kunst (1947) is als beeldend kunstenaar al een lange tijd actief.

Hij verliep het schilderkunstige proces na het doorlopen van de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam van figuratie naar schilderijen, die de nog herkenbare wereld meer en meer ontleedden.
Er waren intensieve werkperiodes, waarbij het linnen, de verf, het spieraam, de vorm, de kleur, de ruimte of de textuur beurtelings om de aandacht vroegen. Het schilderij werd opgedeeld in verschillende delen. Wat uiteindelijk bleef is de tweedeling of het opbouwen van een schilderij uit meerdere onderdelen. De meest recente werken zijn gemaakt door laag over laag de verf met brede kwasten schraal aan te brengen, waardoor diepe kleuren ontstaan en waarbij de spanning tussen de kleuren zich aan de randen van de kleurvlakken afspeelt. De schilderijen zijn opgebouwd uit horizontale en verticale verfstreken. Het schilderij is een pure vorm van het schilderen zelf.

Tentoonstellingen hebben in de loop van de jaren plaatsgevonden van Groningen tot in Zuid-Limburg. Bill Kunst is lid van kunstenaars verenigingen in Bergen en Hoorn, waar ook vele malen werd deelgenomen aan tal van tentoonstellingen. In Den Helder waren dat de Kunstliga, Kunstuitleen Den Helder, Kunsthal 52, Licht aan Zee 2008, de IJssalon, Noord-Holland Biƫnnale in Kunsthal 45 en Kunst & Kitchen. Bill Kunst speelt tevens saxofoon en zijn passie voor de jazz vertaalt zich in zijn schilderijen.