Bert Neelen

Bert Neelen maakt bronzen sculpturen van takken. Hij bewerkt de takken: hij doorboort ze, voegt takjes of andere elementen toe. Vervolgens worden er van deze takken gietmodellen gemaakt: alle takken worden voorzien van gietkanalen. Daarna worden ze in brons gegoten. Zodra ze gegoten zijn, slijpt hij de gietkanalen bij en voorziet hij de takken van een patine. De sculpturen staan op een bronzen sokkel. De lengte en het bronsgewicht per tak varieert. Alle sculpturen zijn unica’s. Bert Neelen is aangesloten bij galerie AdK actuele kunst in Amsterdam

Naast bronzen sculpturen maakt Bert Neelen ook werk in opdracht. De opdrachtgevers zijn gemeentes en bedrijven. Voor de gemeente Harenkarspel heeft hij een buitensculptuur gemaakt bestaande uit 3 grote sculpturen en een wandsculptuur voor in de hal van het gemeentehuis. Voor de gemeente Rijsenhout heeft hij een 3 meter hoog vrijheidsbeeld gemaakt en voor de Gemeente Zaanstad een 5 meimonument.

Het Zaantheater in Zaandam heeft Bert Neelen voorzien van een lichtsculptuur. Uit de toneeltoren steken lichtkokers van glas die via een computerprogramma van kleur veranderen. De supermarktketen Vomar heeft inmiddels 3 sculpturen van Bert Neelen. Ze staan bij de supermarkten in IJmuiden, Almere en Noordwijk. Woningbouwvereniging Parteon reikt vanaf 2005 tweejaarlijks een bronzen sculptuur van Bert Neelen uit. Deze trofee is voor de architect van het mooiste ontwerp in de Zaanstreek.