Anno van der Heide

Anno van der Heide is fotografe, beeldend kunstenaar en journaliste. Daarnaast geeft ze teken- fotografie- en schrijfworkshops. Naast autonone documentaire foto’s maakt ze in opdracht portret- reis- en muziekfoto’s en journalistieke fotoreportages.

Anno is een typische mensenfotografe. Ze fotografeert mensen tijdens muziekfestivals, op reis en voorbijgangers op straat. Haar foto’s zijn ongepolijst en persoonlijk. Ze gebruikt geen telelens, fotostudio, ensceneert niets en werkt bij voorkeur met natuurlijk licht. Die werkwijze leidt tot een schilderachtige rauwheid. Ook opdrachtportretten fotografeert ze op locatie.

In 2012 verhuisde ze van Amsterdam naar Tuitjenhorn. Zelfs haar landschapsfoto’s vertonen duidelijk zichtbare sporen van mensen. Verder experimenteert ze met de combinatie van foto’s en tekeningen.

Opdrachtgevers:
o.a. De Volkskrant, Het Parool, De Pers, A/D magazine, HP/De Tijd, Vice Versa, De Groene Amsterdammer, Onze Wereld, Contrast, KM, ANWB, Socutera.

Opleidingen:
Academie voor Beeldende Kunsten Minerva, Groningen; Audio Visuele Media, Hilversum; Educatieve Faculteit, Amsterdam.

Tentoonstellingen: o.a. Eduard Planting Fine Art Photographs; Spaarnestad Fotoarchief; Volkenkundige Musea Groningen en Nijmegen; ABC Treehouse Gallery; Rialto, Rasa, Verkeerskoker Oosterscheldekering Zeeland.