Jubilea

KCB 75 jaar
Tentoonstelling 2022

Het KunstenaarsCentrumBergen vierde in oktober haar 75 jarig bestaan met een grote tentoonstelling getiteld “De Toekomst Is Nu”.
in alle zalen van Museum Kranenburgh was werk te zien van 108 KCB leden. Daarnaast werden er in de maand oktober in het museum vele activiteiten georganiseerd.
Een Muziek en Literatuuravond en een Filmavond op vrijdag. Diverse instaprondleidingen door KCB kunstenaars elke vrijdagmiddag. En er was een uitgebreid Educatieprogramma.
Voor kinderen kon men een gratis Kijkwijzer afhalen bij de balie.

Lees hier het programma KCB75

Tentoonstelling
Klik op onderstaande overzichtfoto’s:

Opening
Het was een fantastische opening zondagmiddag 2 oktober in de tuinzaal. Diverse sprekers o.a. Frits David Zeiler en Adriaan van Dis. En een muzikale bijdrag van Kees Wieringa op de piano.
Marcus van Hoorn heeft het allemaal op film vastgelegd. Door omstandigheden mag het leuke filmpje helaas niet vertoond worden.

Muziek- en literatuuravond
Een zeer geslaagde vrijdagavond 14 oktober in een volle tuinzaal. Het KCB organiseerde een gevarieerd Muziek en Literatuur programma. Na afloop werden alle musici met een luid applaus bedankt.
(klik op de afbeelding voor meer foto’s)

Filmavond
Vrijdagavond 28 oktober werden 4 films vertoond. Twee films over de KCB leden Kees de Kort en Noek Rädecker. En een animatiefilm over Joachim Kniepstof.
De laatste film, geschiedenis van het KCB, van Marcus van Hoorn kunt u met deze link online zien.

KCB 70 jaar Jubileumuitgave 2012-2017

Klik op de afbeelding voor de jubileumuitgave

Het KCB heeft naar aanleiding van het 70-jarig jubileum een digitaal boek uitgegeven met daarin een overzicht van de tentoonstellingen die het KCB heeft georganiseerd in de periode 2012 t/m 2017.

Dit initiatief is voortgekomen uit plannen die ruim 5 jaar geleden ontstaan zijn om een ledenboek uit te geven. Door omstandigheden is het daar toen helaas niet van gekomen. De toen bijeengebrachte gelden hebben we nu gebruikt om deze digitale uitgave. De nadruk in dit boek ligt nu op de kunstproductie van leden en gasten, die in KCB-verband zijn geëxposeerd.

Wij willen als bestuur Theo Steemers hartelijk bedanken voor zijn creatieve inzet binnen de tentoonstellingscommissie en voor zijn werk als fotograaf van de zaaloverzichten. Ook willen wij Dieuwke Groet van Bureau Groet graag bedanken voor de hulp die zij Theo heeft geboden in de totstandkoming van dit overzichtswerk.

De uitgave is te zien en te downloaden via de volgende link:
 klik hier

of je kan gebruik maken van onze magazine-viewer:

KCB 65 jaar
Filmimpressie

Klik op de afbeelding voor de film

Afsluitende feestavond 2012

BEZOEK

Hoflaan 26

1861 CR Bergen NH

 

CULTURELE BUITENPLAATS