Uitgangspunt is om aan jonge aspirantleden en hun gasten een expositiemogelijkheid te bieden.

  • Pleunie Franke maakt kunstwerken die zijn samengesteld uit constructies van diverse materialen plus toegevoegde tekst. Dit in combinatie met beamer projecties en videopresentaties.
  • Femke Reitsma past tekst toe als extra expressiemiddel op haar tekeningen en foto’s. Het getoonde werk is een weerslag van haar ervaringen als model op de catwalk tijdens modeshows die zij liep als model in Seoel, Zuid Korea. • Emilio Veendorp en Auke Kraak werken samen vanuit een minimalistische traditie op groot formaat canvas en zien verf als materiaal. Zij spreken dan ook liever over objecten dan over schilderijen.
  • Frederique van Rijn en Meinbert van Soest tonen tijdens deze Intermezzo werk van zichzelf maar ook gezamenlijk werk: enkele foto’s van Van Rijn werden door tekenaar Van Soest bewerkt.
  • Victor Breton van Groll ziet zichzelf als abstract schilder. Hij werkt veel met gevonden voorwerpen: hij vindt ze, voegt er soms iets van zichzelf aan toe en geeft ze weer terug aan de wereld.
  • Josie van Weringh is sieradenmaker. Ooit geïnspireerd door de inktvlekkentest van Hermann Rorschach borduurde zij daarop voort en ontwikkelde een uiterst gevarieerd sieraden programma.

De opening van de expositie Intermezzo IX in Kranenburgh in Bergen werd gedaan door kunstenaar Allard Medema.
We mochten een 06 nummer bellen (zie de eerste foto) en kregen een live telefoon performance, terwijl we buiten in de museumtuin stonden. Allard leidde ons door middel van zijn – en onze – verbeelding naar een plek aan de hemel waar wij op onszelf neer keken, en naar een plek binnenin, waar we in onszelf zagen. De performance loopt virtueel de hele tentoonstelling door.

De expositie is te zien van 27.08.2017 t/m 29.10.2017 op de 2e verdieping van Museum Kranenburgh