KCB educatie door
KCB kunstenaars

Educatie is een belangrijke pijler van het KCB Educatie. Onder het motto ‘ieder kind heeft recht op de ontdekking van zijn artistieke talent’ worden er door verschillende KCB kunstenaars rondleidingen, speurtochten en workshops voor het basisonderwijs aangeboden, vaak in samenwerking met educatie van Museum Kranenburgh.

KCB Educatie helpt jong en oud bij het ontwikkelen van creatieve vermogen, oplossingsgericht denken en leren kijken met een open blik naar de omgeving.

Educatiemateriaal bij tentoonstelling

KLEURPLATEN uit de film Joachim Kniepstof bij de tentoonstelling BETEKEND.
door Frank Porcelijn

“De tekeningen heb ik uit het boek geplukt op basis van hun lineaire geschiktheid om ingekleurd te worden, waarmee  de onderlinge visuele samenhang verloren is gegaan. Dat is niet erg, want het boek is geheel tekstloos en de opeenvolging van beelden is niet bedoeld ter illustratie van een verhaal. Die onderlinge samenhang is er dan ook voornamelijk in beeldende zin. Ik ben tenslotte geen striptekenaar, maar beeldend kunstenaar.
De kleurplaten zijn vooral bedoeld voor kinderen en ik wil die hierbij van harte aanmoedigen hun eigen verhaal erbij te verzinnen mochten ze daaraan behoefte hebben. Dat geldt eigenlijk voor al mijn werk.”

kleurplaat Joachim Kniepstof

Bovenstaande kleurplaten zijn uit het boek Joachim Kniepstof. Er is ook een film. Klik op onderstaande afbeelding voor de film.

BEZOEK

Hoflaan 26

1861 CR Bergen NH

 

CULTURELE BUITENPLAATS