Laatste verwonderlijke zondag met theater in Kranenburgh (#06.2017)

De jubileummanifestatie ‘Kunst = een veelkoppige draak’ in Museum Kranenburgh is nog in volle gang. KunstenaarsCentrumBergen viert zijn 70-jarig bestaan met een omvangrijke tentoonstelling en tal van activiteiten. De tentoonstelling met 240 kunstwerken van de leden is nog te zien tot en met 5 juni. Op 14 mei wordt de serie Verwonderlijke Zondagen feestelijk afgesloten met theateroptredens in het hele museum.

HET PROGRAMMA
13.00 – 14.30 uur: Gevarieerd programma dat start in de Taqazaal en zich uitspreidt over de zalen van het museum
14.30 – 15.00 uur: Pauze met een verrassingsact
15:00 – 16.30 uur: Herhaling gevarieerd programma in Taqazaal en museumzalen

Verwonderlijke Zondag: Theater!
14 mei 2017 | 13.00 uur – 16.30 uur | Toegang gratis.

OVER DE DEELNEMERS:

Hans Langeree
Hans Langeree speelt samen met Wies Kavelaar en Wouter Mooij van Wies en de liefde enkele scènes uit de voorstelling “waarom de zee zo zout is”, aangevuld met liedjes uit eerdere voorstellingen.

Herman Link en Rita Iny
Herman Link en Rita Iny van muziek- en theatergroep Samba Salad zingen en vertellen verhalen en gedichten voor jong en oud. Met een verrassende combinatie van eigen werk, juweeltjes van Garcia Lorca of Leonard Cohen, maar ook van vrienden zoals Sjoerd Kuyper en Theo Olthuis staat het duo garant voor een bruisend en energiek optreden. Laat je verrassen door een bonte parade flamenco, samba, calypso en jazz.

Rob Bloemkolk
Rob Bloemkolk is scenarist, columnist en theatermaker. Hij werkte mee aan een groot aantal theaterstukken als schrijver, regisseur en producent. Hij schreef films, anderhalve televisieserie en ontelbare voorstellen waarvan er minstens drie tot boek geschreven moeten worden. Daar gaat hij de komende dertig jaar dan ook eens echt voor zitten.

Ila van der Pouw
Stadschouwburg Utrecht omschreef Ila van der Pouw laatst als meesterspoppenspeelster.
Zij toert al ruim 17 jaar met veel succes langs theaters en schouwburgen in Nederland. Haar voorstellingen werden meerdere keren bekroond. Haar man Rob Bloemkolk is haar vaste schrijver en sparringpartner. Zo ontving ze afgelopen november in Shanghai een Honorabel Award voor haar werk en dingt haar recente voorstelling De GVR mee naar de Zapptheaterprijs 2017. In Schoorl heeft ze inmiddels haar eigen theater gebouwd, Theater aan de Kim, waarin gewerkt, gerepeteerd en gespeeld wordt.